MENY

På Eldtomta gör vi vår egen mat. Menyn varierar efter årstiderna och vi har alltid en veckans rätt, som uppdateras i våra sociala medier. Hos oss hittar du alltid vegetariska, laktos- och glutenfria alternativ. Iom att vi lagar och bakar allting själva, så händer det att saker tar slut.

På vår barnmeny finns:
Pannkakor med grädde och hemmagjord sylt 75:-
Lokal pasta bolognese 90:-

MAT

  • Lokal chiligryta
    169:-

    På nötfärs från grannen på Kagghamra Säteri med nachochips, creme fraiche & sidosallad

  • Svamppasta
    159:-

    Med blandad svamp, vitt vin, timjan, grädde och grana padano 

  • Räksoppa
    169:-

    Slät ljuvlig soppa med saffran, handskalade räkor, aioli & levainbröd

  • Viltskavsgryta
    169:-

    Med smashed potatis, svartvinsbärsgelé, lingon & sidosallad

  • Linsgryta
    149:-

    Med creme fraîche/havrefraiche & grillat levainbröd

SALLADER & SMÖRREBRÖD

  • Caesarsallad
    159:-

    Med kyckling & bacon

  • Smörrebröd
    110:-

    Med kallrökt lax på hembakt kavring 

  • Caesarsallad
    165:-

    Med räkor 


  •  


Bröd

  • Räkmacka 
    159:-

    Eldtomtas populära räkmacka på rågsiktsbröd från Surådeg

  • Grillad levain
    169:-/139:-

    - Med kantarellstuvning, riven Västerbottenost, timjan. Bröd från SuråDeg. Serveras med sidosallad.
    - Med cheddarost och rökt skinka från Nibble Gård. Bröd från SuråDeg. Serveras med sidosallad.  


Leverantörer

  • Allt vårt kaffe är gott, ekologiskt kaffe rostat på Münchenbryggeriet från Karma Coffee
  • Vår köttfärs kommer från granngården Kagghamra Säteri med Herefordkor på naturbete, ekologiskt certifierat 
  • Våra viner kommer från Pompette Vinhandel och är hantverksmässigt gjorda och uppdateras löpande
  • Vår öl kommer från hantverksbryggerier i närheten från Nils Oscar Bryggeri och Gamla Enskede Bryggeri
  • Vi bakar med ekologiskt mjöl från Skåne-Möllan
  • Det bröd som vi inte bakar själva kommer från lokala SurÅDeg